По різні боки барикад опиняються рівняни на вулицях обласного центру. Одні не можуть пройти тротуарами, тому що там стоять автомобілі. Інші не мають, де припаркувати автомобіль, через відсутність спеціальних зон для стоянки та досить вузькі дороги. Бездіяльність влади людей обурює. Адже проблема руху транспорту для обласного центру не нова.

Проїзд і стоянка під забороняючими знаками, перекриті для пішоходів тротуари, понівечені колесами легковиків газони. Тисячі порушень щодня - Чи не найбільше у центрі міста. Мешканці будинків поруч з ринком обурюються безладом на сусідніх вулицях і у власних дворах.

Водії б раді були ставити авто у дозволених місцях. Але їх поблизу центральних вулиць катастрофічно мало.

Працівники ДАІ щоденно складають до 20 протоколів на порушників. Однак трьох-чотирьох патрулів одночасно не вистачає, щоб слідкувати за всіма проблемними ділянками на дорогах. До того ж ні вилучати авто, ні відправляти на арештмайданчик інспектори нині не мають права. А штраф за недотримання правил дорожнього руху в таких ситуаціях від 255 до 340 гривень.

Однієї роботи Державтоінспекції мало, щоб навести лад на дорогах. Потрібна робота і міської влади і культура людей, які сідають за кермо.

Пішоходи, оминаючи автомобілі на тротуарах, нарікають на горе-водіїв. А іноді і виховують порушників.

Питання організації руху у Рівному місцеві чиновники обговорюють не один рік. Однак поки проект оптимізації транспортних потоків існує лише на папері. Розповісти про цей план детально міські чиновники не мають часу і бажання. Бо втілити у життя такі необхідні пішоходам і рівнянам зміни як завжди бракує коштів.