Чергове подорожчання. На Рівненщині зросли ціни на харчові продукти. І хоч частина товарів широкого вжитку дещо подешевшала, рівняни затягують гаманці. Чиновники кажуть, підняття цін несподіваним назвати важко.

Вже декілька тижнів на ринках та в магазинах міста рівняни з цікавістю спостерігають за цінами. Дещо впали вони на фрукти та олію, а ось зросли на молочні продукти, помідори, огірки та яйця. Чиновники кажуть, політики тут немає. Це все вплив сезону. Так, подорожчання молочних продуктів пов'язане із закупівельними цінами.

Помідори та огірки зросли в ціні, бо тепер вони виключно парникові. Яйця подорожчали через корми. Втім несподіванки в цьому немає, запевняють фахівці. Таке відбувається щороку, і кризи у цьому немає.

Більше того, сезонне подорожчання продукції аж ніяк не впливає на її якість, запевняють в інспекції з питань захисту прав споживачів. Рівняни, як скаржилися так і продовжують нарікати на неякісні продукти харчування та послуги.

На ринках міста ажіотажу немає. Продавці бідкаються, знизилася купівельна спроможність людей. Самі рівняни теж не в захваті від подорожчання. Особливо важко пенсіонерам.

Чиновники запевняють, після сезонного подорожчання ціни невиправдано не збільшуватимуться. Натомість пенсіонери не впевнені, що чергові вибори не потягнуть за собою ще більшого виснаження їхніх гаманців.