Про свої досягнення за трирічну роботу на посаді голови Рівненської ОДА звітував Віктор Матчук в ефірі "ТелеПресКлубу" на телеканалі "Рівне 1". Чільник області переконаний — пріоритетом у роботі залишиться розбудова інфраструктури краю, а не популізм.

До ефіру Віктор Матчук підготував не тільки красиві слова, а й цілий стос документів з цифрами. Як виявилось, недарма, адже автори підготували декілька влучних цитат із перших інтерв’ю керівника області на посаді.

— Ще з початку роботи на посаді я обіцяв, що більше працюватиму на розвиток області, а відкриття виставок та інших заходів можна буде і на потім відкласти, — зауважив Віктор Матчук. — За ці три роки в області відкрили кілька сотень об’єктів, а я був лише на десятку таких урочистостей. Своїх пріоритетів не зміню й на далі. Намагався працювати так, щоб не соромно було людям в очі дивитись, хочу, щоб так було й надалі.

На думку голови ОДА, значної уваги потребують і дороги в області, особливо сільські та комунальні.

— Добре, що підготовка до Євро-2012 вплинула на ремонт доріг загальнодержавного значення. Так тривають ремонтні роботи на трасі "Київ—Чоп" та "Київ—Варшава". Основну частину робіт на них навіть планують завершити в цьому році. Інша справа комунальні дороги — тут намагаємось проводити якомога більше капітальних ремонтів, проте можливості місцевих бюджетів обмежені.

Віктор Матчук вважає, що за час роботи на новій посаді вдалося налагодити і конструктивну співпрацю з депутатами місцевих рад:

— Свого часу я сам був депутатом обласної та міської рад, і знаю, як важко працювати, коли виконавча влада не йде тобі назустріч. Тому завжди готовий зустрічатися з депутатами та обговорювати їхні пропозиції.

Висловив свою думку керівник області і з приводу можливого скасування обласних державних адміністрацій. У такому кроці він бачить лише позитив. Проте формувати нові виконкоми при обласних та районних радах мають депутати вже наступного скликання. А їх у свою чергу варто обирати за мажоритарним принципом, бо теперішня система виборів себе не виправдала.

Віктор Матчук не клопочеться і з приводу робочого місця після завершення президентської каденції Віктора Ющенка. Запевняє, що завжди може повернутися в бізнес. А свою політичну кар’єру керівник області та за сумісництвом голова Рівне нського обласного осередку "НУ-НС" й надалі пов'язує з цією пропрезидентською політсилою.


 

 Партнер показу