Близько 10 тисяч мешканців Рівненщини щороку зі своїми проблемами звертаються до Облдержадміністрації. Є кілька варіантів звернень до найвищого керівництва краю - письмові, особисті, у телефонному режимі, чи поштою. Відтепер можна поскаржитись Василю Берташу можна на гарячу телефонну лінію. Він особисто контролюватиме контактний центр, дзвінки куди з номерів будь-яких мобільних операторів безкоштовні.

Півтори сотні звернень зареєстрували за перші два дні роботи модернізованої гарячої лінії голови облдержадміністрації. Працівники контактного центру до роботи у новому форматі готувалися упродовж року. Вони першими дізнаються, які проблеми мають мешканці Рівне нщини.

Після того як прийняли звернення, оператори починають його обробку і спрямовують у відповідні служби.

Фахівці наголошують, лінія не замінюватиме екстрені служби. Однак її створили, аби надавати мешканцям якісні послуги, і за можливості допомагати. Усю роботу і кожне звернення особисто контролюватиме голова Облдержадміністрації Василь Берташ.

На сьогодні, розповів очільник області, вдається вирішити 80% звернень громадян. Фахівці працюють у законодавчому полі, однак із роботою лінії прагнуть пришвидшити процес надання допомоги і водночас відійти від бюрократичної тяганини.

Звернутись на пряму лінію можна з будь-якого телефону за номером 0 800 500 078. Щоб заощадити кошти людей оператор передзвонить людині сам. Поки що лінія працюватиме у робочі дні з 9 до 18, а планах приймати скарги ще й у вихідні.