Рівне - місто парків і скверів, троянд і ялинок. Колись про це мріяв Віктор Чайка. Нині Рівне перетворюється на місто садів і садівників. Земельні скандали не вщухають. А анонімні та таємничі депутати віддають обласний центр на поталу для обраних. Однак є на цьому фоні і винятки. Відомі рівняни-можновладці стають садівниками під об'єктивами телекамер. Вони насправді беруть до рук лопати і озеленюють місто. І своїм прикладом надихають до хороших справ.

Рівнянин Микола Кулик вийшов сам і взяв трьох дітей та дружину, аби посадити дерева у парку імені Богомолова. Оголошення про толоку побачив на дверях будинку і вирішив приєднатися.

Сім'я Миколи не єдина, яка взялася за лопати та відра. Близько 30 мешканців будинків в районі пивзаводу приєдналися до озеленення скверу. Найстаршому садівнику виявилося 95 років, наймолодшому 2. У перших рядах любителів природи міський голова Володимир Хомко. Кілька років тому розгорівся скандал навколо вирубки старих дерев у сквері імені Богомолова. Тоді мер пообіцяв відновити зелені насадження.

На дерева та кущі витратили близько 50 тисяч гривень. Найдорожче дерево на цих алеях - клен гостролистий. У сквері висадили 45 дерев та 58 кущів і кілька десятків квітів.

Мешканці навколишніх вулиць готові оберігати сквер з новими деревцями від злодіїв. А міська влада обіцяє навесні встановити дитячий майданчик, аби і найменші рівняни могли тут відпочивати з задоволенням.