Школа виживання по-рівненськи. У відділенні респіраторної інфекції Рівненської міської дитячої лікарні маленькі пацієнти потерпають від відсутності будь-яких умов для лікування. Частину палат вже відремонтували, однак усі інші нагадують скоріше пострадянську руїну. Батьки благають про допомогу, однак чиновники розводять руками і свої обов'язки перекладають на благодійників. Чому частина інфекційного відділення опинилося у такому занедбаному стані?

Ні сну, ні затишку, ні відпочинку. Батьки маленьких пацієнтів Рівне нської міської дитячої лікарні скаржаться: лікування у відділенні респіраторної інфекції перетворюється на суцільний стрес. Частину палат у відділенні вже відремонтували, однак інші - вперто нагадують про «старі, добрі» радянські часи. Вже котрий день чимшвидше повернутися додому з донечкою мріє і рівнянка Олена.

У старих палатах гаряча вода є хіба у термосах. На стінах – ледь не відвалюються розетки. А на зіпсованих роками матрацах та ліжках можна хіба стрибати. Як на дитячих атракціонах.

За таких умов, кажуть батьки, доводиться писати відмови від стаціонарного лікування і щодня возити хвору дитину на огляд до лікаря з дому. У кращі палати наразі селять пацієнтів зі складнішими діагнозами – констатує головний лікар закладу. Запевняє: кошти на ремонт старих намагаються знайти з усіх сил.

За рік на капітальні ремонти у лікарні вже витратили шістсот тисяч гривень. І більше половини з них – допомога благодійників.

Повне покращення найближчим часом чекає і на всі - до єдиної - палати у відділенні респіраторної інфекції – обіцяє головний медик області.

Нині ж маленькі пацієнти надіються, що нарешті зможуть виспатися. Якщо знайдуться небайдужі рівненські підприємці, які подарують закладу хоча б кілька комфортних ліжок.