Проблема графіку маршруток не нова, піднімалася неодноразово. Але віз і нині там. Люди, яким треба рано дістатися на роботу чи пізно повернутися, змушені добиратися пішки, витрачатися на таксі тощо. Знайома ця проблема і працівникам Рівненського льонокомбінату. Нині підприємство працює у три зміни, але вранці на першу і ввечері з останньої люди зазвичай дістаються з проблемами - пішки або ж з пересадками. Попри те, що прямі маршрути є і за графіком вони працівникам підходять. Але графіку водії не дотримуються.

Минула десята вечора. У швейному цеху Льонокомбінату завершується робота. Працівники останньої - третьої зміни поспішають, щоб встигнути на громадський транспорт. Хоча особливої надії на це давно не мають. Ось і цього разу останньої маршрутки не застали. Попри те, що за графіком і 47-ма, і 51-ша, о пів на одинадцяту вечора, коли дівчата виходять із прохідної, ще мали б бути на рейсі.

З такими незручностями працівники Льонокомбінату зіткнулися понад півроку тому, коли підприємство запрацювало у три зміни. Тоді його власник Олег Червонюк попросив міського голову Рівного скоригувати графік громадського транспорту так, щоб кілька сотень працівників підприємства без проблем діставалися на роботу і додому.

У своїй відповіді власнику Льонокомбінату Володимир Хомко зазначив, що у разі недотримання маршрутниками графіків руху, з ними розриватимуть угоди і шукатимуть на рейси тих, хто працюватиме сумлінно. Тож працівникам підприємства тепер залишається чекати, що міська влада виконає свою обіцянку і допоможе їм та рівнянам, які стикаються з такою проблемою.