Розкрити агропромисловий потенціал Рівненщини вимагає від місцевої влади Президент країни Віктор Янукович. Адже саме Рівненська область є однією з найбільших аграрних областей України, бо має понад 40 відсотків земель сільськогосподарського призначення.

Розкинулись поля гарбузові у Корецькому районі завдяки інвесторам із Австрії. Там цей диво-овоч вирощують вже давно. В Україні гарбузи сіють здебільшого на приватних городах. Промислово цим досі не займалися. І даремно, каже Леонід Кононенко. Адже гарбуз рослина корисна. З неї роблять смачну гарбузову олію. Використовують і в харчовій, кондитерській промисловості та у фармацевтиці.

Ця зелена гарбузова віагра корисна не тільки для здоров'я. Фахівці стверджують, вона вигідна і тим, хто її вирощує. Адже не виснажує землю, екологічно підживлює її і приносить гарні прибутки.

Щоправда, виробляють олію не на Рівне нщині і навіть не в Україні. Голова районної адміністрації сподівається, що так буде не довго. І у недалекому майбутньому інвестори розширять свою співпрацю із українськими колегами. Адже, товариство Поліський стандарт вирощує гарбузи у Корецькому районі на площі майже 700 гектарів. І займаються не тільки ними.

Завдяки інвесторам Іванівська сільська рада вже виконала свій річний бюджет. Адже підприємство працює, землі не пустують і приносять користь.

Незважаючи на примхи погоди на Рівне нщині вже посіяли близько 85 відсотків озимини, зібрали 90% гречки, 40 - кукурудзи, і майже по 80% сої та цукрового цукрового буряка. Аграрії сподіваються, що сприятливі погодні та технічні умови дадуть можливість Рівне нщині виконати свою аграрну місію стовідсотково.