Якщо не побачити, то принаймні відчути менше навантаження на свої гаманці запропонували рівненським незрячим представники міського управління охорони здоров'я. У міжнародний день Білої тростини чиновники розповіли про всеукраїнський пілотний проект, що дозволяє слабкозорим людям зекономити кошти на ліках.

Слабозора пенсіонерка Єва Вакулюк поспішає до товариства УТОС. Вона інвалід ІІ групи вже більше 60 років.

Сьогодні в товаристві людно. Усім охочим лікар-терапевт вимірює аретріальний тиск. Дає поради та рецепти на ліки від гіпертензії. Заступник начальника міського управління охорони здоров'я Вікторія Покоєвчук, пояснює - ці рецепти дають можливість зекономити до 90 відсотків коштів. Головне - піти до свого дільничого лікаря, аби він його виписав, та повторювати цю процедуру щомісяця. Адже рецепт діє тільки 30 днів.

Цей пілотний проект міністерства охорони здоров'я розрахований виключно на боротьбу із тиском. Артеріальним. Пільгові рецепти на інші хвороби видаватимуться по-старому. У кращому випадку кілька перших днів з початку місяця.

Сьогодні у РІвному майже пітисячі незрячих. В УТосі кажуть, влада йде їм назустріч, допомагає у створенні супроводу для слабозорих, розробили навіть зовнішнє озвучування на міських тролейбусах. Незрячі сподіваються, що допомагати їм будуть і надалі, і згадуватимуть не тільки у День білої Тростини.