На Рівненщині медики і далі посилено готуються до вакцинації населення. Їх не зупинила навіть інформація про смерть у Донецькій області після щеплення проти кору сімнадцятирічного юнака. Лікарі наголошують, лише експертиза зясує чому трапився нещасний випадок, і переконують індійська вакцина безпечна.

Ось цієї вакцини індійського виробництва - має вистачити на всіх рівнян віком від шістнадцяти до двадцяти девяти років. Вакцина зберігається при спеціальній температурі, інакше, не матиме ефекту, пояснюють медики.

У поліклініки міста вже доправили спеціальні термосумки, в яких і зберігати вакцину, а також самоблокуючі шпріци. Лікарі переконують, для безпечного щеплення все готове. Медики радять пройти вакцинацію кожному з молодих людей. І нагадують, чотири роки тому від кору померло півтора сотні людей.

Масове щеплення на Рівне нщині розпочненться за дванадцять днів. Лікарі вкотре наголошують, примушувати робити вакцинацію нікого не будуть. І всіх пацієнтів спершу ретельно перевірятимуть, чи нема в них алергії, або системного захворювання. Самі ж молоді рівняни здебільшого не проти захиститись від кору.

Індійську вакцину вже успішно випробували на собі близько пятдесяти мільйонів європейців. Випадок у Донецькій області рівненські медики з вакцинацю повязувати не схильні. Припускають, що це може бути недбалістю тамтешніх лікарів, котрі не перевірили юнака перед щепленням.