Важка сумка через плече і з десяток кілометрів пішки - такі робочі будні листонош. Вони несуть вісточки людям, роздяють пенсії чи допомоги, радять газети і журнали для читання. Робота, кажуть, цікава, творча та неважка. Дехто із листонош вечорами ще й на фітнес ходить. Нашій героїні прогулянки з 9 ранку до 18-ї вистачає. Вечорами, або, коли удень має вільних 5 хвилин, рівнянка Галина Костюк гачкує. Светрики, сукеночки, шапочки й плащики, двійко своїх дітей вбирає у хендмейд.

Листи й газети, а ще пенсії, соцдопомоги, товари. Рознести й доставити усе це щодня адресатам — робота листонош.

Щодня Галина долає 7 кілометрів пішки. Її колеги у селах проходять і по 17-ть. Ділянка Галини Костюк від пошти до зоопарку. Дорогою — усі будинки й офіси. Та щоб доставити новини, чи то у газетах, чи у листах, їх спершу сортує. Це, кажуть листоноші, особлива наука.

Впорядковує пресу швиденько, розтягувати задоволення їй ніколи.

За роботою, святкувати Всесвітній день пошти немає часу. Робота - є робота. За добу на Рівне нщину приходить й обробляється всередньому 25 тисяч листів, бандеролей та дві з половиною тисячі посилок. Від 50 до 150 тисяч газет та журналів.

80% юридичні листи, приватна кореспонденція — лише п'ята частина. За дев'ять місяців цього року, на Рівне нщині у відділеннях зв'язку обробили 66 тисяч листів. Це уже більше ніж за весь минулий рік. Після чергової порції рознесеної кореспонденції та газет, Галина Костюк має заслужений обідній відпочинок. Вільний час вона присвячує улюбленій справі — гачкуванню.

Нинішній день, хоч і святковий, але від буденних обов'язків зв'язківців не звільнив. Працюватимуть вони, як зазвичай до 18:00. Уже 66 років Україна - серед членів Всесвітньго поштового союзу.