Відомчі гуртожитки приватизованих підприємств все-таки передадуть в комунальну власність міста. Обидві сторони фонд держмайна та міські чиновники обома руками ЗА таку ініціативу. Прогнозують вже до кінця року частина будинків перейде під опіку міста. Але перш за все розраховують на допомогу народних обранців, адже сам процес передачі гальмують закони.

Підприємства приватизовують, а кому залишаються їхні відомчі гуртожитки - невідомо. Найбільше через це страждають мешканці, які губляться в здогадках. Тому звичними стали пікети рівнян сесій міської ради. Люди, які живуть у відомчому житлі побоюються, що будь-якої миті їх можуть позбавити житла. У власній квартирі, але наче приймаки.

У фонді держмайна переконані, ліпше аби місто керувало відомчим житлом. Так і зловщивання можна було б попередити.

Тим часом місцевої влади ще не визначилася. Чиновники ніби й не проти забрати будинки у міську власність. Проте хочуть, аби спершу їхні попередні господарі впорідкували це житло. Мовляв гуртожитки вже давно не бачили капремонту.

Єдине, що заважає таким намірам відсутність законів на рівні держави. Тому коли нарешті гуртожитки перейдуть у власністю міста невідомо. І якщо чиновники й далі зволікатимуть, приватні власники можуть продати будинки разом з людьми.