На Рівненщині стартував новий проект. Його назва - «Громадський контроль – ефективна влада». Втілюватиметься він в трьох райцентрах області, зокрема, в Здолбунівській, Костопільській і Сарненській міськрадах. Реалізує новий проект Інститут аналізу державної та регіональної політики за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Громадський моніторинг якості надання адміністративних послуг у сфері земельних відносин - основна мета проекту. Таким чином активісти, які його втілюватимуть в життя планують підвищити саме якість надання цих послуг. Також у рамках проекту "Громадський контроль - ефективна влада" перевірять як використовуються об'єкти комунальної власності у трьох райцентрах.

Одним з райцентрів Рівне нщини, які попали під дію проекту, - є Сарни. Тамтешній міський голова Сергій Євтушок запевняє, чим більший відсоток контролю громадськості тим більше управлінських рішень чиновники і депутати прийматимуть з ефектом для населення.

Керівники проекту запевняють, що хотіли охопити всю діяльність міських рад, проте міжнародний фонд "Відродження" зосередив свою увагу лише на двох напрямках.

Активісти планують у кожному з райцентрів провести круглі столи на яких вироблятимуть пропозиції щодо удосконалення якості надання адмінпослуг та ефективного використання комунальної власності.