"Рівненський облводоканал" оштрафували на 68 тисяч гривень за зловживання монопольним становищем. На підприємстві відмовлялися підписувати договір рівнянину, поки той не придбає запірну трубопровідну арматуру вартістю в понад тисячу гривень. Посилалися у "водоканалі" на технічні умови, які насправді були вже застарілими.

Олександр Довжаниця відмовився купувати трубопровідну арматуру, натомість йому опломбували лічильника на воду. У "Рівне облводоканалі" каже чоловік, зловживають монопольним становищем. Розповідає, переобладнав квартиру під магазин. А підключити воду зась! Бо відмовився придбати засувку, про що прописано в технічних умовах.

Договір підписали. Та пан Олександр все ж рушив до антимонопольного комітету. Бо й гадки не мав, куди і навіщо кількадесяткілограмову засувку у невеличкому приміщенні ставити.

Виявилося, засувка вартістю в понад тисячу гривень за технічними умовами треба , а на практиці - ні. У „”Рівне облводоканалі” помилку визнають. Божаться, це єдиний випадок на підприємстві. Мовляв, шість років тому в приміщенні планували обладнати страхову компанію, для неї і розробляли технічні умови. Там передбачено підключення до мереж зовнішнього водопостачання, а як виявилося Олександр Довжаниця вирішив користуватися внутрішньобудинковими мережами.

Тепер за рішенням антимонопольного комітету, „Рівне облводоканал” має сплатити штраф – 68 тисяч гривень. А ще компенсувати Олександру Довжаниці вартість трубопровідної арматури.