З розпадом СРСР в Україні з 1991 року виник дефіцит сірників. Україна щороку імпортувала цього потрібного товару на 20 мільйонів доларів США переважно з Росії, у якої тоді працювало дев`ять підприємств для виробництва сірників, і з Білорусі – у неї три сірникові підприємств. Кабмін України доручив Міністерству промислової політики в терміновому порядку організувати й налагодити власне виробництво сірників. У результаті у селищі Березне Рівненської області на базі колишнього заводу кінескопів була організована Рівненська сірникова фабрика, де шведські фахівці встановили й налагодили три автоматичні лінії.

Цікаво, що для виготовлення сірників беруть осику - "бур'ян серед дерев". При нашесті вампірів поєднання вогню і осикового міні-кілка може дати вам шанс :

У виробництві українського сірника активну участь брали інші вітчизняні товаровиробники: осикою забезпечувало об`єднання ”Рівне ліс“, картоном – Обухівський картонно-паперовий комбінат, парафіном – Дрогобицький нафтопереробний комбінат, клеєм – Сєверодонецьк, тарою – Жидачівський комбінат, пакувальним папером – місцева Моквинська паперова фабрика.

Рівне нська сірникова фабрика випускала якісну та оригінальну продукцію що довгий час успішно конкурувала з білоруською та російською продукцією.

Однак нещодавно Рівне нську сірникову фабрику, єдину в Україні, визнали банкрутом.

- Найбільш поширеними були сірники з козаком Мамаєм в різних варіаціях. (Той що на коробочці нижче схоже ювілейний 1999 року).



pic

- Соціальна реклама на сірниках: заклик задекларувати доходи. ствердження що наш край - країна достатку та привітання з святами (днем перемоги. 8 березня та новим роком).



pic

- Реклама періодичних видань. Особливо часто трапляється "Бабушка".



pic

- Комерційна реклама широкого спектру: від засобів проти колорадського жука до "Укрпошти".



pic

- Реклама тютюнових та алкогольних брендів.



pic

- Доволі рідкісна тваринна серія.



pic

Автор і власник міні-колекції: forko.livejournal.com