З них одинадцять мільйонів з державного бюджету. Окрім цього залучають сільські громади і кошти неурядових організацій. Зокрема з Проекту розвитку ООН. Соломіївська сільська рада Дубровицького району це вдалий приклад такої співпраці.

Голова Соломіївської сільської ради Степан Буткевич вуличним освітленням у двох населених пунктах Дубровицького району не натішиться. А саме Соломіївка та Орв'яниця два села, які ввірені йому громадою. У 2012-му голова сільської ради написав проект. А вже цьогоріч, завдяки співфінансуванню, з'явилося вуличне освітлення.

Загалом на території сільської ради поставили новенькі трансформатори та закупили 80 ламп. Дубровицький район - один з кращих в області з написання проектів, переконують обласні чиновники.

Наразі в області освітлено майже 60 відсотків населених пунктів. Голова Рівне нської обласної державної адміністрації каже, Президент України постійно ставить завдання робити максимум для піднесення соціально-економічного розвитку регіону в тому числі і залучати інвестиції з неурядових фондів.

Цього року шість районів Рівне нської області вибороли право на участь другому етапі проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Ще два райони включені до резерву. Переможцями у наступному етапі стануть 4 сільради в кожному районі, проекти яких конкурсна комісія визнає найкращими.