Лікарі не радять вагітним вживати алкоголь. Саме цей напій, довели науковці, провокує вроджену ваду - фетальний алкогольний синдром у дітей. Американські науковці, які вивчають цю проблему, своїми дослідженнями та знаннями поділилися з українськими фахівцями. Вони переконані це проблема не окремої країни, а усього світу.

Майже 30 років тому американський доктор Уоррен розпочав досліджувати вплив алкоголю на розвиток плоду. Нині ці дослідження показали. Якщо жінка в період вагітності вживає алкоголь, це спричиняє вроджені вади малюків - фетальний алкогольний синдром.

Ця проблема, розповідає американський дослідник, існує у всьому світі. Нині в області на 10 тисяч малюків припадає майже 6% дітей з діагнозом фетальний алкогольний синдром.

Місцеві генетеки також не стоять осторонь проблеми. Розповідають, дітей з таким діагнозом вже навчились розпізнавати. Їм характерні специфічні риси обличчя. Лікувати фетальний синдром не можливо, його можна лише коригувати, за умови якщо ваду виявити вчасно.

Однак, кажуть лікарі, аби уникнути таких ризиків, потрібно займатись профілактикою. А саме, не вживати алкоголь жінкам в період вагітності. Такої ж думки і самі вагітні.

Сьогодні американські дослідники розповіли українським фахівцям, як правильно діагностувати фетальний синдром ще в утробі матері, і як ця вада впливає на розвиток плоду.