Замість обласного притулку дітей, що опинилися в складних обставинах, реабілітуватимуть в новоствореному центрі. Соціально-психологічну реабілітацію діти проходитимуть в Олександрії аж до 9-ти місяців, тоді як в обласному притулку могли перебувати до трьох. Тут же вони навчатимуться. Та головне – із ними та їх батьками працюватимуть психологи та юристи.

Діана - одна з перших вихованиць новоствореного обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Вже за кілька тижнів дівчина отримає нову родину. А нині - проходить тут курс реабілітації.

Спальний корпус, їдальня, штат психологів, юристів та лікарів і звісно - школа. Тут створені всі умови, аби дитина могла і оговтатись від життєвих складнощів і гармонійно розвиватися.

Новий рівень виховання таких дітей - одна з віх соціальної політики держави, зазначив голова облдержадміністрації, який відвідав новостворений центр і поспілкувався з його вихованцями. Очільник області зазначив, що на Рівне нщині за останні два роки значно зріс рівень охоплення дітей-сиріт сімейним вихованням. Нині в родинах виховується 9 з десяти дітей - сиріт, або позбавлених батьківського піклування. Загалом за останні 5 років кількість дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, яких вдалося охопити сімейними формами виховання, загалом по країні зросла приблизно на 20 відсотків і нині становить 82 відсотки. На Рівне нщині ж один із найвищих показників - 92 відсотки.

Раніше діти, що опинилися у скруті, потрапляли у притулок. Тим часом там вони могли перебувати всього 3 місяці. А цього часу надто мало, аби влаштувати долю вихованців. Натомість у новоствореному закладі працюватимуть над тим, аби вивчити і вирішити проблему тієї чи іншої дитини і повернути її у сім’ю. Або ж, якщо вона отримала статус позбавленої батьківського піклування, влаштувати до іншої родини, пояснив начальник служби у справах дітей облдержадміністрації.

Нині у нововідкритому центрі проживає 22 дитини. Загалом же заклад готовий прийняти півсотні дітей, віком від 3-ьох до 18-ти років.