Понад 600 учасників з 58 країн світу прийняли участь у 8 Міжнародному Салоні художньої фотографії “Фотовернісаж на Покрову, 2013”. Авторитетне журі конкурсу, визначили найкращі світлини, присудити золоті, срібні, бронзові медалі, дипломи (а їх всього понад 50) та визначили володаря Гран-Прі!!

Підсумкова виставка, нагородження переможців і зустріч фотографів з різних міст України та зарубіжжя відбудеться традиційно на Покрову. Кожен учасник конкурсу отримає повнокольоровий альбом з найкращими світлинами Салону. Цей прекрасний дарунок кожному автору стане гарною візитівкою нашого міста та краю, адже в альбомі будуть розміщені сюжети нашого міста. У попередніх роках Гран-Прі – «Птах, що летить» – ще ні разу не залишався в Україні, кожного разу «відлітав» у далекі краї – в Ірландію, Австралію, Італію, Німеччину, Гонконг, Китай, Аргентину. А цьогоріч «Птах» оселиться у автора з України - Володимира Поліщука (Бердичів) за серію портретів! Кращий автор Салону також українець Віталій Сіпко (Вінниця), він визначений за найбільшу кількість прийнятих фотографій.

Серед рівнян нагороджені дипломами Сергій Щеглеватих, Альона Зень, Тетяна Вакулюк, Юрій Галушко. Серед основних партнерів рівненського проекту – Міжнародна федерація фотомистецтва (FIAP) – консультативний орган при ЮНЕСКО, Фотографічна Асоціація Америки (PSA), Національна Спілка фотохудожників України (НСФХУ). Проект має прекрасну можливість іміджевої реклами нашого міста та краю, рівненських фірм і підприємств, але такі проекти у нас, на жаль, не дуже цінуються. Хоча це наймасштабніший фотопроект в Україні і не тільки. Журі конкурсу: Олександр Харват – організатор конкурсу, заслужений художник Міжнародної федерації фотомистецтва (EFIAP), Любомир Шміда – голова Спілки фотохудожників Словаччини (EFIAP, EsFIAP), Володимир Дубас – голова Львівської організації фотохудожників (AFIAP), Олександр Жилін – редактор журналу «Photographer».

РЕЗУЛЬТАТИ

Завершення своєї роботи журі підсумувало фотопленером в Рівному та древній Пересопниці.

ФОТО З ПЛЕНЕРУ