Польська, білоруська, єврейська і російська громади долучилися до вихованців Палацу дітей та молоді й привітали Рівне. Етнофест "Ми разом" провели у серці міста. На думку організаторів, концерт поєднав культури 5 народів, які нині мирно живуть в обласному центрі.

Єврейство у Рівному нині - нацменшина. А ще століття тому Рівне було єврейським містечком. Зараз єврейська громада — сім сотень рівнян. Це не мало, наголошує старійшина. Третій рік вони вони виходять на сцену, щоб разом з усіма відзначати День міста.

Зі сцени громада познайомила усіх присутніх з єврейськими головними святами. За тиждень, зі сходженням на небі нового місяця, юдеї святкуватимуть новий рік. За Григоріанським календарем це випаде на 4-5 вересня.

Етнофест "Ми разом", який об'єднує нацменшини та українців, — ідея палацівців. Представники громад, каже культорганізатор, завжди відгукуються взяти участь у спільному концерті.

Підготували палацівці і сюрприз рівнянам у рамках спільного святкування — концерт "Рідному місту з любов'ю". Дві сотні вихованців вийшли на літню сцену зі співочими та танцювальними номерами.