З корабля на бал. З дня народження країні до дня народження рідного міста. Рівному- 730. До цієї дати місто отримало меморіальний сквер, побільшало почесних громадян та заслужених діячів. Звання й відзнаки, за 11 років відколи існує рейтинг "Гордість міста", уперше отримували у міському будинку культури. Щоправда для нагородження запросили лише переможців. Розміри виставкової зали не дозволили запросити колег, знайомих родичів та друзів.

Парк автомобілістів став меморіальним сквером.

Переназвали його на честь покійного міського голови Рівного Віктора Чайки. Ідея — соратників. Від сім'ї у майбутньому тут з'явиться лавка, а можливо деревце.

Камінь привезли соратники Віктора Чайки. За кошти із міського бюджету виготовили табличку. Комунальники прибрали парк та полагодили лавочки.

Меморіальний сквер не єдине місце, яке присвятили пам'яті міського голови 1981-1988, 1998-2008 років. Із розбудовою міста його ім'ям планують назвати нову вулицю або провулок.

Відзнаки "За заслуги перед містом" та звання "Почесний громадянин міста" традиційно під час святкування Дня міста отримали найпрацьовитіші рівняни. Посмертно звання "Почесний громадянин міста" присвоїли Надії Маринович, засновниці й директору школи І-ІІІ ступенів «Центр надії». "Почесною" стала директор Палацу дітей та молоді Ірина Первушевська.

Очолює навчальний заклад Ірина Первушевська понад 30 років. На 730-й день народження Рівного марафон „З вірою в майбутнє” визнали кращою благодійною акцією

З'явиться у місті телескоп. Встановити прилад під час свого нагородження відзнакою "За заслуги перед містом ІІІ ступеня" попросив вчитель фізики Рівне нської гімназії "Гармонія” Ярослав Левшенюк. Надбанням громади став живопис Анатолія Мартиненка. Його пейзажі прикрасили реанімовану виставкову залу у Міському будинку культури, а сам майстер став заслуженим перед містом.

Відзначили на іменини міста будівельників, комунальників, лікарів, спортсменів, а ще кращі навчальні заклади, торгові марки, підприємства.

Центральна вулиця Рівного на годину перетворилася на дорогу слави. Місцевий Голівуд — це не заморські актори з екранів, а рівненські колективи:

А ще спортсмени, військові, освітяни, лікарі, комунальні підприємства, приватні товаровиробники.

Нічого подібного дотепер не бачив староста Радомщанського повіту. Він до Рівного завітав у складі делегації гостей із Польщі, Словаччини та Росії. Святкову ходу, каже, у Польщі традиційно влаштовували до 1 травня. А гучні святкування непритаманні дрібним польським містечкам.

Червону доріжку спеціально для ходи не стелили. Рівняни гордо крокували відремонтованим дорожнім полотном. За ремонт якого, досі не розрахувалися. Казначейство, повідомив міський голова, уже тиждень не проплачує рахунки. Загалом на святкування Дня міста у міській скарбниці передбачили 300 тисяч гривень.