У торговому закладі вилучили з незаконного обігу медикаментів на суму 100 тисяч гривень. Ліки зберігалися у аптеці без будь яких документів і продавалися всім охочим.

За словами місцевих мешканців - наркозалежні тут були постійними клієнтами. Відразу під стінами закладу й споживали пігулки і робили собі ін’єкції. У людей вже увірвався терпець.

На діяльність сумнівної аптеки по вулиці Костромській рівняни почали скаржитись вже давно. Мовляв, туди постійно ходять наркозалежні. Купують заборонені препарати і відразу їх споживають і «коляться». Використані шприци валяються скрізь. А поруч знаходиться дитячий майданчик де гуляють діти.

Працівники аптеки закиди у свій бік відкидають. Кажуть, наркотичні медпрепарати у них відсутні. Інші ж відпускають лише за лікарським рецептом. А сумнівні клієнти приходять не лише до них.

У мешканців мікрорайону увірвався терпець, вони звернулись у міліцію. Під час обшуку у приміщенні аптеки вилучили з незаконного обігу медикаментів, сума яких за цінами чорного ринку сягає близько ста тисяч гривень. А це 20 таблеток сильнодіючого лікарського засобу «Сонат», 100 міліграмів «Трайфет», тисячу флаконів підоблікових лікарських засобів «Тропікамід» та «Мідріацил». Усі ліки зберігалися в аптеці без будь-яких належних документів, які підтверджували б їх якість, а також умови придбання, зберігання та відпуску. Коли приїхала міліція, жінка, яка відчинила двері аптеки, категорично заперечувала, що вона тут працює.

Відмовилася рівнянка і відчинити підсобні приміщення та надати документи на знайдені в аптеці підоблікові ліки. Не змогли цього зробити під час обшуку і обидва співвласники. У діях працівників аптеки вбачають склад злочину. За фактом працівники міліції відкрили кримінальне провадження, санкція інкримінованої статті передбачає штраф або позбавленням волі на строк до трьох років.

Хоча з аптеки і вилучили заборонені медикаменти і за даним фактом відкрили кримінальне провадження – заклад все одно продовжує працювати. Сьогодні його двері знову відчинені для всіх.