Рівненський аеропорт повільно летить у приватні руки. В обласній раді уже готовий механізм, за яким його продаватимуть. Умови відчуження обласного комунального підприємства сьогодні оприлюднили на профільній комісії. Утім, не всім вони подобаються. Окремі депутати такий скороспілий продаж летовища називають спробою роздерибанити комунальну власність.

Продати Міжнародний аеропорт Рівне у приватні руки депутати облради вирішили у грудні минулого року. А вже сьогодні - готові голосувати, на яких умовах це робитимуть. Щоправда, механізм, влаштовує не всіх. Проти - головний комунальник в обласній раді - Степан Жданюк. Каже - продавати летовище з аукціону - не можна - мовляв, це - дерибан.

Відтак Жданюк - єдиний з комунальної комісії, хто голосував проти продажу рівненського летовища з аукціону. Решту депутатів такі умови цілком влаштовують. Адже, в докуметні обумовлено все, аби Рівне нщина не втратила злітні смуги. Зокрема, новий власник не має права змінювати профіль діяльності підприємства та звільняти працівників. Та головне, повинен заплатити за Рівне нське летовище не менше 10 мільйонів євро - до бюджету розвитку області. Тим паче, на що їх витратити депутати вирішили вже давно.

Керівники Рівне нщини навіть підшукали для рівненського летовища нового господаря. Утім, що за один - на самому підприємстві не кажуть - радять почекати.

Щоправда, наголошує голова облради, - про гроші з німцями ще не говорили. Тож поки вони лише претенденти на злітні смуги Рівне нщини. Утім вже найближчої п'ятниці мають приїхати на перемовини. В обласній раді дуже сподіваються - що ціна та умови продажу летовища їм сподобаються.