Пожежна автоцистерна та піротехніки нині приїздили в оздоровчий центр "Корчагінець". Відпочивальникам надзвичайники влаштували виїзний урок із безпеки. Показали як виглядають гранати, снаряди від кулеметів, протитанкові міни. Розповіли чому від них варто триматися подалі та що робити, коли лихо уже трапилося.

Це справжні снаряди, які залишилися у землі з часів Другої Світової. Це добро сьогодні — наочний матеріал відпочивальникам оздоровчого комплексу "Корчагінець".

Їх дозволяють брати до рук дітям, бо вони безпечні, уже без вибухівки. Дітлахи використовують можливість, але добре знають, що може трапитися, коли щось подібне підібрати у лісі, полі чи городі біля хати.

Як діяти, коли у землі розгледіли щось блискуче усім, хто нині відпочиває в оздоровчому комплексі "Корчагінець" розповіли надзвичайники. Виїзні уроки до таборів, кажуть, проводять регулярно з початку оздоровчого сезону.

Їм покази як виглядає пожежний, котрий готується увійти до будівлі охопленої полум'ям. Які інструменти визволяють людей із зім'ятих в аваріях автомобілів. А ще дозволили усе приміряти й помацати. Добровольцям привселюдно накладали шину. Він зламав руку, умовно.

Урок сподобався. Найбільше, зізналися, запам'яталася частина про снаряди.

А ще дітей вразив струмінь води із пожежного рукава. Такого досі вони ще не бачили.

Урок, пообіцяли надзвичайники, не переший і не останній. Вони приїдуть сюди ще, але уже на наступний заїзд і у решту таборів та оздоровчих комплексів також.