Принаймні, це обіцяє новостворений у місті Центр сприяння бізнесу. Установа покликана безкоштовно надавати консультаційну, організаційну та методологічну допомогу підприємцям або тим, хто лише планує розпочати власну справу. Благе діло фінансує Європейський союз. Відтак, налагодження співпраці з іноземними партнерами займатиме особливе місце в діяльності центру.

За прислів'ям "моя хата з краю" живуть чи не усі українці. Це, на жаль, стосується і підприємців малого та середнього бізнесу. В умовах постійних змін у законодавстві та кризи, підприємцям не дуже просто. А вони ще й не спілкуються один з одним, відтак заторможують розвиток власної справи,- вважає підприємець з багаторічним досвідом Олександр Лістратов. А ще говорить бізнесмен, проблема у тому, що при веденні справи підприємці часто не ставлять собі конкретних задач у досягненні певних результатів.

Допомогти розвитку малого та середнього бізнесу, опираючись на європейський досвід та вітчизняну практику, взялася міська рада. У Рівному відкрили центр сприяння бізнесу. Тут щоденно з 9 до 17 години працюватимуть спеціалісти, які безкоштовно розповідатимуть, як започаткувати власну справу, отримати ті чи інші дозвільні документи, роз'яснюватимуть особливості здійснення бухгалтерського обліку та допомагатимуть розробити бізнес-план. Створено ж центр в рамках транскордонного проекту "Розвиток малого та середнього підприємництва міст Рівне та Люблін".

Тож увесь проект, і власне відкриття центру фінансується Європейським союзом. Щоправда, так буде не завжди.

Люблінські підприємці невдовзі приїдуть до Рівного, щоб познайомитись з нашими бізнесменами. Не виключно, що після цього іноземці захочуть інвестувати власні кошти у розвиток українського бізнесу та створювати спільні підприємства.