Молодим Українцям масово робитимуть щеплення проти кору та краснухи. На Рівненщині планують імунізувати майже чверть мільйона мешканців, для цього обладнають понад 700 спеціальних пунктів. Все для необхідне для їх роботи вже придбали за кошти іноземних фондів.

Уже за два тижні в Україні розпочнуть свою роботу пункти імунізації кору та краснухи. Так медики хочуть попередити масову епідемію цих хвороб у державі. Щеплюватимуть всіх мешканців області віком від 16 до 29 років, які добровільно звернуться до лікарів. Обіцяють, гроші за це брати не будуть.

Микола Шевчук пропрацював в обласній санепідемстанції все своє життя. Чоловік жартує, з його кабінету починається контроль над всіма відомими інфекціями на рівненщині. Два дні тому на складі обласної сес з’явились нові препарати - вакцина проти кору та краснухи.

Медики запевняють, вакцинає абсолютно безпечною для людей, і майже не має протипоказань і побічних дій.

Обласна санепідемстанції вже отримали понад дві сотні тисяч доз препарату. Лікарі обіцяють, їх має вистачити на всіх молодих мешканців області. Вже сьогодні декілька районів рівненщини отримали необхідні матеріали для імунізації. І вже з 26 травня чекають на добровольців.