Виступ "Танку на майдані Конго", театр "живих скульптур", міжнародний ковальський фестиваль, конкурси, виставки, концерти, феєрверк та салют. Усе це чекає на рівнян у святкові вихідні 24 та 25 серпня. Пишні святкування 22-ого Дня Незалежності та ювілейного 730-того Дня міста обійдуться у більш ніж 300 тисяч гривень. Фінансує міська скарбниця.

Чи не найяскравішим заходом на святкуванні 22-ої річниці незалежності України у Рівному цьогоріч обіцяє бути акція для усієї сім'ї "Моя маленька вишиванка". Взяти участь у ній зможуть діти віком до 10 років, які мають автентичні вишиванки або ж інший український національний одяг. Планується, що у ньому малеча дефілюватиме по подіуму на майдані Незалежності.

Цього дня у парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка стартує другий Міжнародний ковальський фестиваль "Металеве серце України", на який з'їдуться майстри чи не з усієї держави. А ще відкриватимуть виставкову залу міського Будинку культури, де презентуватимуть персональну виставку заслуженого працівника культури Анатолія Мартиненка. Знаковим в цей день стане також перейменовування Парку автомобілістів біля Мототреку.

Ввечері усі охочі на майдані Незалежності традиційно зможуть заспівати гімн України та подивитись на святковий салют військових. Феєрверк ж у нічному небі рівняни побачать наступного дня. На святкуванні 730-того дня народження Рівного. Міський голова обіцяє - буде захоплююче. А перед цим вулицею Соборною крокуватиме святкова хода. ЇЇ очолюватимуть не лише почесні громадяни Рівного, а й пара, яка днями святкуватиме 60 років подружнього життя. Приїде зі Львова до Рівного і театр "живих скульптур". На святковому концерті розважатимуть публіку рівненський рокабілі гурт OT VINTA, зірка "Голосу країни" Христина Соловій та "Танок на майдані Конго".

В святкові серпневі вихідні відбудеться ще чимало цікавих та різноманітних заходів, тож організатори сподіваються, ці дні запам'ятаються рівнянам надовго.