Рівнянам не байдуже, що відбувається в Україні. Це довели активісти, які зібралися сьогодні біля управління МВС у Рівненський області, щоб Підтримати жителів Врадіївки. Люди з власноруч написаними плакатами вимагали припинити свавілля правоохоронців. І хоча пікет виявився не масовим, його учасники впевнені - результат буде.

Подібні акції вже відбулися у низці українських міст. Рівне нські пікетувальники кажуть, їм не байдуже доля співвітчизників.

Рівнянин Олександр Рудик теж відчув на собі міць кулаків правоохоронців. Два місяці тому його побили працівники міліції, коли він йшов вулицею. Переконує, причин затримувати його не було. У цій справі вже відбулося два засідання суду.

В Управлінні МВС в Рівне нській області провели службове розслідування. За їхніми висновками, Олександр Рудик перший наніс удари правоохоронцям. І вже потім міліціонери затримали рівнянина.

По даній справі було відкрито два кримінальних провадження: за заявою Олександа Рудика та згідно рапорту міліціонера. Адвокат рівнянина каже, розслідування проведено не належно. Олександр Рудик подаватиме на апеляцію.

Чия правда - вирішуватиме суд. Тим часом, у ЗМІ з'явилася інформація, що начальник УМВС України в Рівне нській області Василь Лазутко прийняв рішення врегулювати криміногенну обстановку, аби не допускати поширення антисоціальних настроїв на Рівне нщині . І тепер працівники міліції щоденно проводитимуть моніторинг Інтернет-видань та соціальних мереж, щоб першими дізнатися про події, що можуть викликати суспільний резонанс. Натомість, правоохоронці кажуть, що робили таке і раніше.

Рівне нські пікетувальники обіцяють не відступати. І за кілька днів зібратися вже під прокуратурою.