Іноземні експерти працюють на Рівненщині безкоштовно. Проект фінансується урядом Нідерландів. Як наслідок – хочуть на чверть збільшити надої корів, довівши їх до європейського рівня.

Йост Снуп більше двадцяти років займається молочним тваринництвом в Нідерландах. Нині його залучили як експерта, аби консультувати місцевих молочників. В молочних комплексах європейського рівня, які є на Рівне нщині , увагу слід приділяти деталям, саме на них він першочергово звертає увагу. Самі молочники кажуть, ефект від впровадження новацій відчувають вже.

Сучасне обладнання, правильні умови утримання, генетика стада та кормова база –ось складові успішного молочного бізнесу. Нині вітчизняні Рябі дають в середньому 6 з половиною тонн молока на рік, в той час як європейські корови – 8.

Вже найближчим часом почнуться перемовини з програмою PUM, аби запросити на Рівне нщину експертну місію, яка надасть рекомендації тваринникам по заготівлі і приготуванні кормів.

Працюють зарубіжні експерти на рівненських підприємствах задарма. Програма експертної підтримки PUM фінансується урядом Нідерландів.