Лише від початку місяця на лікарняні ліжка потрапили близько півсотні пацієнтів,18-еро з них - діти. І це лише - в інфекційному відділенні центральної міської лікарні. Значно зросла кількість хворих на сальмонельоз. Удвічі, порівняно з червнем минулого року.

Той обід рівнянин Олег, каже, запам'ятає на довго. Там підхопив кишкову інфекцію. На лікарняному ліжку вже п'ятий день.

Близько півсотні рівнян з кишковою інфекцією госпіталізували до інфекційного відділення центральної міської лікарні з початку місяця. З них 18-теро дітей. Збільшення захворюваності, пояснюють спеціалісти, характерне для літнього періоду. Однак, цьогоріч сальмонельоз розгулявся неабияк.

Третина хворих заразилась, вживаючи яйця в яких містилась бактерії сальмонели, констатують в санепідемслужбі. В основному рівняни, котрі занедужали купували їх на стихійних ринках. Решта підхопили сальмонельоз споживаючи м'ясо, молочні продукти, а ще рибу. Подекуди - хворіли через недотримання особистої гігієни.

Та в управлінні ветеринарної медицини вже кілька років не виявляли у тварин захворювання на сальмонельоз. А от за стан продуктів на стихійних ринках, не ручаються, бо вони їм не підпорядковані. Поміж тим спеціалісти радять, нині прискіпливіше обирати харчі, хай навіть на базарах і в супермаркетах. Якнайкраще варити та смажити м'ясо, рибу та яйця. А шкаралупу останніх перед приготуванням ще й мити щіткою з милом. А розпізнати зараження сальмонельозом чи іншою кишковою інфекцією можна за симптомами.

В такому випадку варто терміново звернутися в лікарню.