Михайло Кириллов, який був обраний від "Фронту змін", озвучив власний запит на черговій сесії, в якому заявив про тиск на опозицію з боку податкової, зокрема на засновану депутатом фірму "Самурай-Авто".

П'ятеро новеньких. Чергове пленарне засідання Рівне нської обласної ради розпочалося з представлення новообраних депутатів. Нагадаємо, довибори відбулися у п'яти мажоритарних округах області ще у квітні.

облраді тепер працюватимуть Володимир Віннічук, Олексій Бучинський, Павло Павлишин, Іван Ткачук та Василь Осадчук. Після того, як новообрані депутати отримали посвідчення та зайняли свої місця в сесійні залі обласні обранці перейшли до розгляду депутатських запитів. Особисто оголосити свій на трибуну вийшов Михайло Кириллов.

Обласний обранець вважає це тиском з боку влади. Чому, пояснює на прикладах.

Голова Рівне нської облради Юрій Кічатий на голосування ставить усі запити. Щоправда, пакетно пропонує депутатам визначитись лише за письмові запити, а оголошені усно ставить на окреме голосування.

Під час обговорення питання про зміни до бюджету депутата Сергія Штурхецького обурило те, що обласна рада виділяє кошти для ЗМІ на висвітлення діяльності чиновників. Обранець вважає це підкупом виборців з боку влади. Йому апелює Михайло Кривко.

Також на сесії депутати проголосували за звернення до Національного Банку України та Генеральної прокуратури. Просять врешті допомогти із поверненням заощаджень вкладникам Рівне нської філії "Західінкомбанку".