У рамках Всеукраїнського літературного фестивалю "Додай читання", який проходив на Рівненщині маленькі читачі встановили рекорд України. Десятки дітей прийшли на костюмований танцювальний флешмоб під назвою "Казковий гопак літературних персонажів світу".

Дев'ятирічна Софія Волосюк вперше долучилася до встановлення рекорду. Розповідає, дослухалася до поради вчительки, в інтернеті знайшла рухи і вивчила казковий гопак. Костюм Мальвіни обрала не випадково, адже цей персонаж більше відповідає її внутрішньому стану, хоча і Пепі дівчинці до вподоби.

Ця подія привернула увагу експертів Національного реєстру рекордів України, які спостерігали за дійством через інтернет. Адже до організаторів рекорду приєдналося ще чотири міста України - Київ, Львів, Тернопіль та Здолбунів. Головна умова участі у рекорді - танцювати у казковому костюмі будь-якого літературного героя. Скільки дітей долучилось до рекорду нині підраховують експерти, остаточні результати будуть відомі вже упродовж тижня.

Мелодію для танцювального флешмобу склали з трьох фрагментів, характерних для народних танців України – гопаку, коломийки та польки. У Рівному до встановлення рекорду прийшло 170 дітей, у Здолбунові 50, у Києві 120.