Вибори Президента вимагатимуть завтра у Києві рівняни та прихильники опозиції із інших областей. Нині активісти збираються у дорогу до столиці. Побоюються, що чутки ніби їх не пускатимуть, можуть здійснитися. Але ідею долучитися до своїх однодумців у Києві, не полишають. Акція "Вставай, Україно!" стартувала у Вінниці наприкінці березня. 10 квітня протестувальники та лідери трьох опозиційних партій зібралися на Майдані Незалежності у Рівному.

Прокинутися та зустрітися завтра у Києві закликають опозиційні партії українців. 18 травні у столиці відбудеться заключна акція "Вставай, Україно!". Це штаб опозиційної партії у Рівному. До вечора активісти мають зібратися у дорогу.

Павло зібрався до столиці, бо вірить, що такими протестами по усій Україні нинішню ситуацію можна змінити. За рік він закінчить університет, за фахом — машинобудівельник. Але роботу за спеціальністю і ще й із адекватною зарплатнею, боїться знайти не може.

Серед рівнян знайшлися, як прихильники так і противники подібних акції. Одні вірять, що протести влада побачить і зміниться, інші — навпаки: в Україні уже ніщо нічого не змінить.

Про свої бажання рівняни уже розповідали владі 10 квітня. Тоді на акцію "Вставай, Україно!" за різними даними вийшло від 4,5 тисяч до 20 тисяч людей. Скільки тих, хто стомилися від життя по-українськи та вірять, що можуть змінити ситуацію, збереться у Києві, ніхто не знає. Приблизні списки свідомих рівнян є. Але чи усі із них потраплять на акцію до столиці, активісти сумніваються.

Так само із чуток вони дізналися, ніби то провладна партія готує акцію у відповідь. Щоб не відбулося сутичок, маршрут акції "Вставай, Україно!" в столиці змінили.