Висадили саджанці учні двох шкіл та члени міського об'єднання товариства "Просвіти" у парку, що у мікрорайоні Північний. Усе це, в рамках підготовки до святкування 200 річниці із дня народження Тараса Шевченка. Тому і посадили двісті дерев.

Парком "Просвіти", що на Північному, члени міського об'єднання товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка опікуються вже давно. Сьогодні допомагають їм школярі. Взялися за лопати 50 учнів 25 і 28 рівненських шкіл. Тут вони закладають дубову алею. Старшокласник Олег, пам'ятаючи про прислів'я, якого мають дотримуватись справжні чоловіки, а саме посадити дерево, збудувати будинок і виростити сина - почав із найменшого.

Із задоволенням саджають дерева не лише хлопці, а й дівчата. Вікторія Михалюк хоч і не часто гуляє у цьому парку, однак запевняє нові деревця тут просто необхідні.

Задля благого діла 200 саджанців дубу безкоштовно надало Рівне нське обласне управління лісового та мисливського господарств. Обрали саме це дерево через його довговічність. Дуби ростуть майже три століття. А до 200-річчя народження великого Кобзаря вони якраз мають прийнятися, перезимувати і підрости. Школярів ж долучили теж не дарма.

Озеленювати наше місто управлінці разом із школярами планують і надалі. На черзі - висаджування дерев у мікрорайоні Ювілейний в парку "Хімік".