Звиняйте за дещо категоричну думку, проте стан сучасної освіти в нашій державі не може не викликати обурення. Як кажуть, взяли все гірше з того, що залишилось, і додали все гірше з того що прийшло.

Можливо сучасні школярі з мною не погодяться -  їхнє право. Я не старий пердун, але погоджусь на 100 відсотків що в союзі була найкраща система освіти. Того інвалідна костильна освіта заходу і за 100 років не досягне. Чому? Прості приклади - наукові і технічні розробки – в ті часи кращі в світі. І не тому що режим чи країна така, а тому, що розробляли їх наші кращі науковці. Так, все працювало просто, як автомат Калашникова. А результати більш ,ніж переконливі.

Спитаєте в чому справа? Якщо у мене буде вибір між приватними вчителями, та сусчаною школою  - без сумніву оберу вчителів. Причин багато:

  1. Багато складних, невідповідних предметів.
  2. Тупі і непотрібні підручники, які таскати в школу може лише богатир.
  3. Безперспективність і однобокість освіти з нахилами. Дитина в майбутньому має шанси стати бездумним гвинтиком.
  4. Відсутність нормальних безкоштовних гуртків шкільного дозвілля.

Список можна ще довго перечисляти, проте не це головне. Що до тестування то вибачте,  але це "в пихнуть не впихуєме". Це все одно що записати формулу кохання математичними цифрами. Не все в словянськоному житті підвладне математичному світосприйняттю. Ми не такі як інші.   

Головне завдання таких речей, - побороти корупцію, проте це окозамилювання. Не так треба боротися, пані та панове. Перефразовуючи слова Глеба Жиглова: "Хабарник повинен сидіть!" Тоді й буде порядок. А так придумуйте тестування хоч на поверхні Марсу, народ все одно прилаштується. Такого не боїмося.

Що ж стосується університетів… Пардон, але молодим і мислячим людям раджу цю ступінь взагалі пропусти для початку. Задовільнившисть зочною формою навчання. Зекономите час і гроші. (Р.S. Це не стосується фізиків, медиків і інших схожих професій.)

Університети на даний момент абсолютно не відповідають вимогам ринку праці. Ні не тому що час так такий. Просто освічених дурнів і  штанопротирачів від освіти забагато. Вони за кафедри реально життя взагалі не бачать.

Кредитно-модульна система, як сказав Дмитро GOBLIN Пучков – тупе гівно. Навіть не тому що погана. Розробки американців для нас не підходять.

Горе-міністерці зробили освіту краще? – чорта з два. Хіба студенти гоняться знаннями? Ні, головне тепер бали. Вмієш думати ти чи ні – головне сума балів. Такі вчителі без проблем вгробили і ДіКапріо, Да Вінчі, Шевченка, Сковороду,  Пушкіна, Теслу, Ньютона, Нобеля – це й список можна продовжувати. А сенс? Ходили б ці генії з оцінкою F в залікові.  "Того, що модуль має бути".

Але реформи продовжуються. І найбільше вони луплять по селу і по молоді яка хоче діяти і робити щось. Перспектива – стати тупим зубрилом, або хабародавачем. І користовечем...  закордонних ноу-хау. Ходячим шматом живого м`яса.

Звиняйте, але ще образливіше, коли про нові починання повідомляють освітянські чиновнички, які реальне, і м’ясцями зле, життя то не дуже бачать. Аж зло бере.

Давайте і далі гробте освіту, - якщо забули як самі вчилися. Імітуйте напружену роботу.

Р. S. Такій системі освіти я б свої дітей не віддав. Вибачте. Я на це не підписувався. Для початку почніть вчити свої дітей тут, а не за кордоном.