14 квітня у місті Вознесенськ пройшов 1-й етап Чемпіонату України серед пар. Участь у дебютних в цьому році змаганнях зі спідвею взяли найсильніші представники України, окрім чернвоноградців Андрія Карпова та Олександра Локтаєва. Рівне представляли одразу чотири пари.

"Нарешті!!!" Саме такі вигуки лунали з вуст прихильників спідвею, які з величезною радістю сприйняли новину про проведення 1-го етапу чемпіонату України серед пар у Вознесенську. Для міста над південним Бугом честь відкривати сезон стає вже традиційною, адже і навесні минулого року тут пройшли змагання такого ж формату.

Склад учасників налічував 7 пар, - по одній зі Львівської (Андрій Кобрин/Володимир Тейгел), Рівне нської (Євген Кравчук/Павло Кондратюк), Полтавської (Бахтіяр Алієв/Анатолій Жадан) та Миколаївської області (за яку люб'язно погодилися виступати рівняни Володимир Трофимов та Максим Росощук), а також пара Каскаду (Олександр Бородай/Станіслав Мельничук) та дві пари "MIR" (Ярослав Полюхович/Віталій Лисак, Володимир Омельян/Володимир Колодій молодший).

Фаворитами були минулорічні переможці Андрій Кобрин та Володимр Тейгел. До речі Володимр у міжсезоння неодноразово натякав, що скоріше за все взагалі закінчить кар'єру гонщика, однак на щастя цього не зробив. Поборотися за перше місце на подіумі могли також пара Каскаду та пара МІR-1. Шанси інших колективів були дещо меншими.

Інтрига розгорілася вже у дебютному заїзді сезону. 51-річний ветеран рівненського спідвею Володимир Трофимов випередив на старті львівську пару. Протягом більшої частини дистанції уславлений майстер тримав позаду себе більш швидкого Андрія Кобрина, який втім все ж таки обійшов суперника. У третьому заїзді сталося перше падіння. На доріжці у стартовому віражі, не без "допомоги" Павла Кондратюка, опинився Станіслав Мельничук. Зі спортсменом все було гаразд, однак бойовий мотоцикл Стаса був пошкоджений. У перезаїзді молодий рівнянин на пару з Олександром Бородаєм привезли подвійну перемогу.

У другій серії заїздів Володимир Омельян зумів розділити львівську пару, яка вдруге поспіль недорахувалася важливих пунктів. Однак і рівняни, - Каскад та MIR-1, влаштували між собою справжні "розборки", які закінчилися падінням Віталія Лисака та Олександра Бородая.

У підсумку до перезаїзду не допустили Віталія, а Полюхович вклинився між каскадівцями.

У 8-му та 11-му стартах гонки Володимр Трофимов довів, що не старіють душою ветерани. Майстер спорту міжнародного класу спочатку привіз перемогу у заїзді з Омельяном та Колодієм молодшим, а пізніше відмінною атакою пройшов Мельничука.

Пара MIR-1 остаточно втратила шанси на перемогу у 10-му заїзді змагань, в якому Ярослав Полюхович допустив прикрий фальстарт. А у 14-му старті схід все того ж Полюховича подарував перший, у кар'єрі спідвеїста, пункт юному червоноградцю Дмитру Мостовику, який виконував функції резервного спортсмена.

16-й заїзд став вирішальним у розподілі місць на подіумі. Кобрин з Тейгелом зуміли вибороти подвійну перемогу над Бородаєм та Мельничуком, практично знявши питання щодо першого місця на п'єдесталі пошани. Тепер львів'янам потрібно було набирати лише три пункти у протистоянні з Полюховичем та Лисаком у 19-заїзді. І вони навіть перевиконали план. Перемігши з рахунком 4-2 та, набравши у підсумку 27 очок, Андрій Кобрин та Володимир Тейгел по праву піднялися на найвищу сходинку подіуму. Друге місце дісталося парі Каскаду, третє у MIR-1.

Результати 1-го етапу Чемпіонату України серед пар (Вознесенськ, 14.04.2013):

1. Львівська область – 27 № 3 Андрій Кобрин (3, 3, 3, 3, 3, 3) = 18 № 4 Володимир Тейгел (1, 1, 2, 2, 2, 1) = 9

2. Каскад (Рівне ) – 24 № 11 Станіслав Мельничук (3, 3, 1, 2, 0, 2) = 11 № 12 Олександр Бородай (2, 1, 3, 3, 1, 3) = 13

3. MIR-I (Рівне ) – 20 № 13 Віталій Лисак (3, П/В, 3, 3, 2, 0) = 11 № 14 Ярослав Полюхович (2, 2, Ф, Сх, 3, 2) = 9

4. Рівне нська область – 17 № 9 Євген Кравчук (0, 3, 2, 1, 2, 3) = 11 № 10 Павло Кондратюк (1, 2, 1, 0, 1, 1) = 6

5. Миколаївська область – 16 № 1 Володимир Трофимов (2, 1, 3, 2, 3, 3) = 14 № 2 Максим Росощук (0, 0, 1, П, Сх, 1) = 2

6. MIR-II (Рівне ) – 13 № 5 Володимир Колодій-молодший (2, Сх, Сх, Сх, Н/С, Н/С) = 2 № 6 Володимир Омельян (3, 2, 2, 1, 1, 2) = 11

7. Полтавська область – 9 № 7 Бахтіяр Алієв (1, 1, 1, 2, 2, Н/С) = 7 № 8 Анатолій Жадан (Сх, 0, 0, –, –, –) = 0

Резервний: № 22 Дмитро Мостовик (1, 0, 1) = 2