Google має намір активізуватися на ринку ноутбуків і до кінця цього року випустити нову серію лептопів. Головною особливістю майбутніх пристроїв стане операційна система: новинка працюватиме на Android, яка сьогодні широко використовується в смартфонах і планшетах. Продаж нових пристроїв (імовірна назва Androidbook) почнеться в другій половині 2013 року.

Використання Android як операційної системи дає одну важливу перевагу: для цієї платформи вже доступні сотні тисяч ігор, додатків та офісних пакетів. Крім того, Android створювалася для гаджетів з сенсорними екранами, і саме таким дисплеєм Google, за попередніми даними, планує обладнати свої нові ноутбуки.

Цікаво, що як мінімум цього року Androidbook буде продаватися одночасно з ноутбуками на Chrome OS. Спочатку інтернет-гігант позиціонував ці лептопи (Chromebook) як пристрої початкового рівня. Їх покупці — це в основному люди, яким потрібний недорогий ноутбук для веб-серфінгу і роботи із сервісами Google. Саме цим і обмежується Chrome OS. Ціна — відповідно можливостям - від $199, тобто дешевше, ніж більшість нетбуків.

У Google є і дорожчі лептопи цієї серії — ноутбук преміум-класу Chromebook Pixel. Продається він за ціною від $1299. Із-за обмежених можливостей платформи Chrome OS, Google було досить складно переконати клієнтів у потрібності Chromebook. Цим і пояснюється низька популярність ноутбуків від Google.

Наскільки актуальним стане Androidbook покаже лише час