Рівненщина готується до паводків. Вже нині із потенційно небезпечних районів мають вивезти до пологових будинків вагітних, котрим невдовзі народжувати, а до територіальних центрів соціальної допомоги або ж до лікарень - самотніх немічних. Таке розпоря у терцентри чи лікарні розпорядився влаштувати на найближчий період керівник Рівненщини. Він боїться можливих паводків. Тому на засіданні колегії забажав, щоб сільські голови та лікарі у північних районах були готові уже до стихії. А ще заслухав звіт міліціонерів за минулий рік. Вони хизувалися викритим контрабандним наркотичним каналом з Італії, натомість отримали на горіхи, бо на 11% зріс показник зберігання наркотичних речовин.

Про кримінальну ситуацію, дитячу злочинність та роботу дільничних інспекторів на Рівне нщині доповідали керівнику краю правоохоронці. За 2012 рік вони виявили 455 наркозлочинів, вилучили понад 31 кілограм наркотичних речовин. А ще ліквідували міжнародний канал постачання наркотиків в Україну з Італії. Розкрили 548 злочинів.

Він уважно слухав про кримінал, засмутився через збільшення показника зберігання наркотичних речовин населенням на 11%. Вирішив, що громадські організації могли б допомагати провоохоронцям.

На голів Гощанського та Дубровицького районів пожалівся керівнику області відповідальний за громадську безпеку на Рівне нщині . Нинішній рік — рік дільничного інспектора, але не у кожній сільській раді їм радо сприяють та допомагають працювати.

Попри непорозуміння між обраними народом та людьми у погонах, губернатор закликав їх діалогу.

Питання про відселення семи тисяч людей, а ще великої рогатої худоби, свиней та птиці будуть найближчими днями вирішувати керівники семи районів та двох міст, які потрапили до зони паводків. За найгіршим сценарієм вода до жител добереться у шістидесятках населених пунктів.

Дав доручення керівникам районів, а ще медикам і Василь Берташ. Наполегливо просив вагітних на останніх термінах покласти на збереження, а самотніх немічних до терцентрів та лікарень. Щоб у разі паводків їх човнами не доправляти до медзакладів.

Про чергове штормове попередження застерігають у Рівне нському гідрометеоцентрі. На найближчі три доби прогнозують посилення вітру із мокрим снігом та дощем. Через що відбудеться різке підняття води на річках, місцями до 70 сантиметрів.