"ОДЕК" здобув перший трофей у 2013 році. У фінальному матчі Відкритої зимової першості міста Рівного з футболу пам'яті Володимира Шморгуна у серії післяматчевих пенальті був переможений ФК "Садове".

Погодні умови знову стали головною темою обговорення цього матчу. Якщо раніше бідкались на снігопад та морози, то в останній день березня весна нарешті заявила про себе. Поле вже більше походило на весняний ставок, де сніг був перемішаний з водою та болотом. За таких умов різниця в класі футболістів фактично нівелювалася, на перше місце виходили фізичні кондиції гравців. Протягом всього ігрового часу "ОДЕК" мав територіальну та ігрову перевагу, але втілити її у забиті м'ячі так і не зміг. Переможця матчу та турніру довелося визначати за допомоги післяматчевих пенальті. Захищати ворота "ОДЕКа" на футбольну лотерею вийшов досвідчений Юрій Кособуцький, який тільки відновився після важкої травми. Його майстерність і стала запорукою перемоги в цій грі. Відбивши на один більше пенальті ніж його візаві "ОДЕК" здобув перший трофей у 2013 році. У цьогорічному турнірі "ОДЕК" спершу у своїй групі "ОДЕК" впевнено посів перше місце, здобувши 8 перемог, та один раз зігравши у нічию. Різниця забитих-пропущених м'ячів на груповій стадії 28:5. До цього додалися ще три впевнені перемоги на стадії плей-офф із загальною різницею м'ячів 14:1.

Нагадаємо, що Відкрита зимова першість міста Рівного з футболу пам'яті Володимира Шморгуна традиційно відкриває змагання календарного року, і є наймасовішим турніром на території Рівне нщини. Зазвичай участь в першості беруть не менше тридцяти команд. До цього, три роки поспіль у цьому турнірі незмінно перемагала команда "Сокіл" (Садове).

У матеріалі використані фотографії Олега Лазарєва