Суть відзначення такого процесу полягає не тільки в тому, що тільки в цей час потрібно виконувати резервне копіювання даних з вашого комп’ютера. Основна суть – привід задуматися про цю процедуру всерйоз і робити її регулярно.

World Backup Day – порівняно нове технологічне «свято». Відмічається воно втретє. Сама ідея подібного заходу виникла за студентською ініціативою, але нині її підтримують багато комерційних компаній. Зрозуміло, що відзначання на 31 березня назначене не випадково. Це ніби попередження перед 1 квітня, аби не залишитися в дурнях.

Останні дані досліджень говорять, що імовірність поломки однорічного вінчестеру оцінюється у 3%, а трьохрічного – в 6%. Звичайно, несправність техніки в любому випадку є не дуже приємною річчю. Але одна справа втратити тільки «залізо», а вже зовсім інша – всі дані які там зберігалися.

На сьогоднішній день на зустріч користувачам пішла маса онлайн-сервісів, які зберігають ваші дані. Також є ще маса інших способів убезпечити себе від неприємностей. А в честь «свята», багато виробників комплектуючих ПК пропонують різного роду акції та знижки на нові жорсткі диски чи інші носії інформації.

Так що не слід чекати неприємностей. Ознайомлені, значить озброєні!