Курс на Європейську інтеграцію тримає Рівненська обласна рада. Вони зібрали постійну комісію не лише щоб стати ближчими до європейських стандартів економіки та політики. Розглядають також питання місцевого самоврядування та розвитку територій. В планах - будівництво шкіл, ремонт доріг та реорганізація медичних закладів.

Постійну комісію скликали обговорити питання європейської інтеграції та розвитку територій, проте без фінансової сторони - ніяк. Кажуть, надходження і видатки з обласного бюджету на сьогодні стабільні. Наразі - оголошують розподіл коштів. 29.07 мільйонів гривень пропонують виділили на утримання та ремонт доріг. У планах - профінансувати будівництво початкової школи в селі Корчин Костопільського району. Знають вже куди подіти вільний залишок обласного бюджету.

На комісії не оминули увагою і питання реорганізації в охороні здоров'я. Зокрема, вирішують, що робити з Дубенським диспансером психосоціальної реабілітації. Кажуть, заклад не надає відповідної медичної допомоги, тому зміни вкрай потрібні.

Голова ж комісії дещо не згідний. Ділиться, спеціально спілкувався з персоналом диспансеру та керівництвом. Ситуація на думку сторін виявилась не однойстайною. Тому вирішили організувати виїзну комісію для довивчення питання.

Розглядають і можливість створення та оприлюднення списку дітей, які відвідуватимуть дошкільні навчальні заклади. Кажуть - це новий спосіб боротися з корупцією. Адже на 100 місць в садочках сьогодні припадає 126 дітей, говорять ініціатори. Втім, посилаючись на власну некомпетентність, розробку законопроекту перекладають на чужі плечі.

Щоправда, в пропозиції створення списків комісія знайшла ряд правових суперечностей і залишила питання на доопрацювання.