Користувачі, які стежать за просуванням японської компанії Sony на ринку смартфонів, знають хоча б в обличчя новинки з лінійки Xperia (Xperia Z, Xperia ZL, Xperia SP і Xperia L). Схоже, що японці не збирається на цьому зупинятися і готують до виходу ще як мінімум два смартфони і один фаблет з діагоналлю екрана 6,4 дюйма.

За даними в мережі новинки повинні вийти вже в цьому році.

Смартфон Sony Xperia A під кодовою назвою Dogo отримає 4,6-дюймовий сенсорний екран і заснований на базі однокристальної системи Qualcomm Snapdragon 600. У переліку передбачуваних специфікацій 2 Гбайта оперативної пам'яті, 32 Гбайта вбудованої пам'яті типу флеш, батарея ємністю 2300 мАг, модуль NFC і інфрачервоний порт. Варто також відзначити, що новинка буде виконана в корпусі, який відрізняється стійкістю до потрапляння пилу та води.

У мережі також існують згадки про смартфон Sony Xperia UL під кодовою назвою Gaga. З апаратної точки зору новинка нагадує Sony Xperia ZL, але в її основі лежить платформа Qualcomm Snapdragon 600, а не Qualcomm Snapdragon S4 Pro. Діагональ сенсорного дисплея складе 5 дюймів, а роздільна здатність - 1980 х 1080 крапок. Об'єм оперативної пам'яті дорівнює 2 Гбайт, а обсяг енергонезалежної пам'яті - 32 Гбайт. Ємність батареї становить 2300 мАг.

Більше інтересу викликає фаблет під кодовою назвою Togari, який вийде під прапором оператора стільникового зв'язку Docomo. За попередніми даними, новинка отримає 6,4-дюймовий сенсорний дисплей з роздільною здатністю 1080р. Таємничий фаблет покликаний зустріти Samsung Galaxy Note III, коли останній надійде в продаж. Фаблет Sony Togari заснований на базі однокристальної системи Qualcomm Snapdragon 800 і оснащений батареєю ємністю 3500 мАг.

Тільки після втілення чи не втілення цих проектів Sony і буде відомо, на скільки компанія просунулася на ринку смартфонів.