Корпорація опублікувала звіт про свої досягнення у використанні альтернативної енергії у свої дослідницьких центрах та інших екологічно дружніх модернізаціях. Відповідно до документа, частка використання альтернативних джерел енергії в компанії виросла з 35% до 75% за період з 2010 по 2012 роки. При цьому дата-центри Apple перейшли на всі 100% на невичерпні джерела енергії.

Грінпіс завжди недолюблював американську компанію за недружнє відношення до навколишнього середовища. Оскільки продукція останньої має низьку імовірність вторинної переробки і має високий вміст токсичних матеріалів. З іншої сторони, продукція корпорації має великий термін роботи, що дозволяє поповнювати високими темпами сміттєзвалища електронного сміття в країнах третього світу.

В Apple задались ціллю задовольнити всі 100% своїх потреб в електроенергії за рахунок чистої енергії, але це не значить, що біля будівель компанії виростуть ліси. Просто. При заключенні нових контрактів на поставку електроенергії. Перевага буде надаватися більш «зеленим» джерелам.

Особливий інтерес в такому ракурсі викликає обчислювальний центр в Мейдені (Північна Каліфорнія), в якому розмістився персонал проекту iCloud. Даний дата-центр спроектований «з нуля» з врахуванням всіх можливих енерго- та ресурсозберігаючих технологій, за що отримав сертифікат LEED Platinum. Він дійсно розташований поблизу від недавно запущеної сонячної електростанції.

Крім використання «зелених» джерел енергії, дата-центр в Мейдені втілив в життя цілий ряд раціоналізаторських рішень які направлені на економії енергії необхідної для охолодження будівлі. Елементарним прикладом уваги до деталей є білий дах будівлі, який віддзеркалює велику частину сонячних променів.

На 93% дата-центр був збудований із будівельного сміття. Серед інших «зелених» ініціатив Apple вирізняється і те, що компанія експлуатує близько 1600 біодизельних автобусів та практикує корпоративне використання велосипедів (прокат). Аналізуючи все це, мимоволі робиш висновок, що американська корпорація націлилась на дійсно «зелене», екологічно чисте майбутнє.