У православних вірян вже другий день Великого посту. Цьогоріч він найсуворіший і найдовший. Під час посту забороняється їсти яйця, м'ясні та молочні продукти. Споживати рибу Церковний устав дозволяє на Благовіщення та Вербну неділю. Таке обмеження в їжі для одних - данина традиції , для інших - спосіб позбутись зайвих кілограм. Проте головне значення Великого посту - це покаяння та духовне очищення.

У цій піцерії з понеділка до головного меню додали ще одну сторінку - з пісними стравами. Відтак, окрім піци та відбивних можна замовити й скуштувати страви корисні не лише для тіла, а й для душі. Попит на таке меню є. Офіціанти кажуть, що з перших днів запитують про пісні салати та супи.

А от у Рівне нській Духовній Семінарії трапеза складається не лише з пісних страв, а й з молитви.

Сідають за скромний стіл з печеною картоплею в лушпинні, щоб не лише поїсти, а й послухати Святе Писання. Перший і останній тиждень у семінаристів найстрогіший.

Окрім додаткових страв в меню у період посту з'являються й окремі відділи у магазинах та супермаркетах. Зібрати кошик продуктів з позначками "пісне" - не проблема. Ба більше, за користю він нічим не гірший.

Та головне у піст - не тіло, а душа, наголошують священники. Витрачати на пісний стіл тризначні суми - зовсім недоречно. Адже сутність Великого посту в іншому.

Тому не забуваймо, що у Великий піст - це час покаяння та ревної молитви. Варто не їсти скоромну їжу, та й один одного.