З таким гаслом мітингували сьогодні під стінами Рівненського окружного адміністративного суду. Судді почали розгляд позову, у якому народний депутат вимагає скасувати рішення обласної ради, яким затверджено закриття протитуберкульозних диспансерів у Острозькому, Володимирецькому та Дубенському районах.

Наприкінці минулого року Рівне нська обласна рада вирішила припинити діяльність трьох протитуберкульозних диспансерів. Медичні заклади обласні обранці планували реорганізувати. А хворих направляти на лікування до Рівне нського протитуберкульозного диспансеру. Таке рішення тоді депутати обґрунтовували необхідністю економії бюджетних коштів. Проте, запитати думки медиків та пацієнтів реорганізованих медзакладів тоді обласні обранці забули. Сьогодні законність рішення Рівне нської обласної ради розглядав суд.

Разом з колегами під стіни Рівне нського окружного адміністративного суду приїхала Ольга Губернюк. Вона працює в Острозькій протитуберкульозній лікарні. Жінка не розуміє, як такий медзаклад можна закривати.

Суд переніс розгляд справи на п'ятницю і доки не поставить логічної крапки у слуханні, заборонив реорганізацію протитуберкульозних диспансерів області.

Дивіться також: На Рівне нщині поменшає туберкульозних лікарень