Міжнародний турнір з греко-римської боротьби «Надія» проводиться в Костополі вже не один десяток років. У СРСР він був названий на честь В.І. Леніна. За часів незалежної України назву вирішили змінити на «Надія», оскільки ці змагання виражають віру і надію у майбутнє, які не можливі без талановитої молоді.

Цьогоріч на змагання з’їхалося більше двох сотень спортсменів віком від 14 до 16 років. Представляли вони Одесу, Крим, Житомир, Тернопіль, Київ, Суми, Львів, Івано-Франківськ. Традиційними гостями також стали команди із Білорусі та Прибалтики. Організатори відмічають, що на змаганнях не вистало поляків, так як в тих напружений графік змагань у себе в дома.

Кожного року рівень турніру «Надія» є традиційно високим. Про це говорить те, що у сусідній Польщі, дані змагання є обов’язковим щорічним етапом підготовки до чемпіонату Європи. Українські спортсмени теж з’їжджаються до Костополя аби помірятися силами із майбутніми конкурентами на Всеукраїнських та Міжнародних спортивних форумах.

У командному заліку золото вибороли спортсмени з Костополя. Срібними призерами стали борці із Гродно (Білорусь). І збірна команда Литви взяла бронзу.

Результати змагань у особистому заліку можна знайти на www.borba.com.ua

Детальніше про міжнародний турнір з греко-римської боротьби «Надія-2013» у Костополі дивіться у випуску програми «Спорт за тиждень» від 09.03.2013.