Понад тисячу писанок з'являться в центральній частині міста. Їх на гілля дерев вішатимуть вихованці дитячих закладів з особливими потребами, учні художніх шкіл та громадські організації. Де з'являться особливі пасхальні прикраси — розповість Тетяна Коваль.

Ідея подарувати незвичну красу та радість рівнянам виникла у заступника міського голови Галини Кульчинської. Щороку писанками вона прикрашає вазони удома. То чом би й не прикрасити три десятки молодих кленів, що ростуть на Соборній!

Виготовити більше тисячі писанок довірили учням художньої школи й вихованцям закладів для дітей з особливими потребами "Особлива дитина" та "Пагінець". Допомагали їм керівники міста й області.

Фарба, пензлі, овали з фанери та трішки фантазії - писанки готові. На них - квіти, сонце, деревця, геометричні орнаменти.

П'ятирічний Дмитрик до Великодня на яйці зобразив заквітчаний весняний луг.

Немов діти, малювали писанки й чиновники. Керівник Рівне нщини Віктор Матчук зобразив блакитно-жовту квітку як символ України. Кілька дерев у центрі "Пагінець" уже прикрасили. Так само виглядатимуть клени між Свято-Воскресенським та Свято-Покровським соборами. Незвичне прикрашання розпочнеться у суботу опівдні.