15 лютого в Україні відзначають день вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цю пам’ятну дату приурочено до дня виводу радянських військ з території Афганістану. В Рівному проживає близько 900 афганців, а загальне число воїнів-інтернаціоналістів — ще більше. Тому згадати полеглих побратимів зібралось чимало рівнян.

Пішою ходою у Рівному розпочалось вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Учасники мітингу-реквієму з нагоди 24-тої річниці виводу військ з Афганістану вирушили від Будинку офіцерів до пам'ятного знаку "Загиблим у локальних війнах ". Війна в Афганістані, адже саме там загинуло найбільше українців, забрала тисячі життів. 15 рівнян з неї так і не повернулись. Ветерани зібрались разом аби вшанувати пам’ять полеглих земляків, згадати бойових побратимів, поспілкуватися. Пан Олександр зі смутком згадує ті страшні роки, які йому довелось провести у Афганістані. Чоловік говорить, події 24-річної давнини нині в Україні трактуються неоднозначно. Адже, ці молоді хлопці і чоловіки просто виконували свій обов'язок.

Пам'ять полеглих на території інших держав вшанували молебнем та хвилиною мовчання.

Щороку представники міської влади зустрічаються з вдовами, матерями та сім'ями загиблих вояків аби допомогти їм вирішити наболілі проблеми. Найбільшою з них залишається забезпечення житлом.

Закінчився мінинг-реквієм покладанням квітів до пам'ятного знаку та військовим залпом у небо на честь загиблих вояків.