Чим дорожча автівка, тим вищі штрафи за порушення правил дорожнього руху. Як Вам така пропозиція? Це ідея депутатів Верховної Ради Лева Миримського і Сергія Брайко. Один з них позафракційний, інший з партії регіонів. У законопроекті передбачено стягування з водіїв штрафу в залежності від класу автомобіля. Як за кордоном. Цікаво, чи підтримають колег народні обранці, які майже всі їздять на дорогих авто представницького класу.

Власники шикарних авто, готуйтеся! В Україні пропонують визначати штрафи для водіїв за порушення правил дорожнього руху за класом автівки. При цьому, використовувати класифікацію Європейської економічної комісії, себто зважати на ціну залізного коня, вид, набір опцій, тощо. Законопроект розробили нардепи регіонал Сергій Брайко та позафракційний Лев Миримський. Такій перспективі не надто тішаться рівненські водії. Кажуть, так буде не справедливо.

Пропозиції адаптувати українські правила дорожнього руху до закордонних - не новина. Ми вирішили зробити підбірку дивних та курйозних дорожніх законів у світі. Ось у Пенсільванії і досі діє правило, що наказує автомобілісту при зустрічі з гужовим транспортом ховати свою автівку під покривалом, щоби кінь не лякався. А в окремих містах штату Каліфорнія заборонено заїжджати на залізному коні в басейн. У Німеччині кількасот євро можете віддати за емоції на дорозі, якщо справа дійде до суду. Викласти з кишені тисячі доведеться за образу та лайку. Штрафують і за непристойні жести. Покажете язика, до прикладу, шоферу навпроти - 150-300 євро, а от демонстрація середнього пальця може затягнути 4 000. Чи доцільно запровадити таке й у нас?

Поки ж за таких штрафів можна не боятися. Однак, і не слід забувати про вихованість та повагу на дорозі, які б правила дорожнього руху не діяли в тій чи іншій країні.