Від сьогодні підняла плату на діючі тарифи мобільного зв'язку компанія "Київстар". Занепокоєні попереджуючими смс, читачі нашого сайту активно впродовж тижня обговорювали цю тему в інтернеті. Наші журналісти провели власне дослідження, аби визначити якщо законне, то наскільки таке подорожчання.

Рівнянин Мар’ян, як і інші, нещодавно отримав смс-повідомлення від свого оператора. Раніше за хвилину зв’язку він платив 10 копійок. Тепер йому пропонують платити 25. В місяць його обов’язковий платіж становить 40 гривень. Подорожчанням, і так не дешевого зв’язку, він не задоволений.

Ми поцікавилися думкою юристів з цього приводу. За їх словами - судитися абонентам з оператором - справа марна. Вирішити ситуацію можна лише на державному рівні.

У компанії "Київстар" своя позиція. Кажуть - хочуть аби люди переходили на нові тарифи, до того ж, за їх словами - більш вигідні. Подорожчання стосується лише архівних тарифів.

Нагадаємо, з вересня до грудня минулого року компанія "Київстар" знаходилась під прицілом Антимонопольного комітету. Тарифи оператора антимонопольники визначили завищеними і вимагали знизити на 25 %. Теперішні дії компанії фахівці називають ризикованими. Адже, економічних підстав у країні до здорожчання зв’язку немає. За діючими нормами закону, за 10 днів після підняття цін, своє розслідування може розпочати Антимонопольний комітет.